GC MI Paste Plus ochronna pasta

110 

SKU: 190 Kategoria: Tag:

Opis

to specjalistyczna pasta do zębów, która posiada wszystkie właściwości i zalety pasty GC Tooth Mousse a dodatkowo optymalizuje uwalniane fluoru do szkliwa jak i wchłanianie. Dzięki unikalnej, opatentowanej postaci fluoru znajdującego się w składzie pasty, MI Paste Plus łączy remineralizacje i fluoryzację.

GC MI Paste Plus (MI – Minimum Interwencji) jest pastą na bazie wody zawierającą rewolucyjny składnik RECALDENT (CPP-ACP: fosfopeptyd kazeiny – amorficzny fosforan wapnia) oraz FLUOR. CPP-ACP wprowadzony do jamy ustnej gromadzi się na błonce nabytej, płytce nazębnej, bakteriach, hydroksyapatytach i tkance miękkiej dostarczając bioaktywny wapń i fosforan. GC MI PASTE Plus jest doskonałym sposobem odpierania ataku kwasów. Nie tylko buforuje kwaśny odczyn i przywraca prawidłową równowagę mineralną w jamie ustnej w zaledwie kilka minut, ale także remineralizuje ubytki szkliwa dzięki wysokiemu poziomowi wapnia i fosforu.

RECALDENT jest pochodną kazeiny (białka mleka). Ostatnia wykazują, że działanie ochronne mleka częściowo zawdzięczamy białku kazeiny zwanemu fosfopeptydem kazeiny (CPP), który jest nośnikiem jonów wapniowych i fosforanów w postaci amorficznego fosforanu wapnia (ACP). RECALDENT jest zatem optymalnym sposobem dostarczania jonów wapniowych i fosforanowych bezpośrednio na powierzchnię zęba (również pokrytego płytką nazębną), hamuje demineralizację szkliwa a nawet wspomaga proces jego remineralizacji. Poziom fluoru wynosi 0,2% w/w (900ppm), co odpowiada średniej zawartości w pastach do zębów dla dorosłych. MI Paste Plus z ACP(F) uwalania jony wapnia, fosforu i fluoru (w stosunku 5:3:1) konieczne do tworzenia odpornego działania kwasów fluoroapatytu zarówno poprzez remineralizację jak i fluoryzację.

Działanie pasty do zębów GC MI Paste Plus

Demineralizacja szkliwa jest zjawiskiem zupełnie naturalnym, z którym niewątpliwie należy walczyć. W trakcie procesu demineralizacji szkliwa jony wapnia i fosforanu wypłukiwane są z tkanek zęba. Utrata składników odżywczych następuje w wyniku spożywania napoi o niskim pH, kwasów organicznych produkowanych przez płytkę nazębną, przeprowadzanych zabiegów wybielania oraz z powodu naturalnego procesu starzenia.